Схема сертифікації FSSC 22000


Замовляйте реєстраційну форму на isoqar@isoqar.com.ua

 

Програма тренінгу

Схема сертифікації FSSC 22000

курс для внутрішніх аудиторів

День перший:

 

9.00 Системи менеджменту безпечності харчових продуктів, схема FSSC 22000

Історія створення FSSC 22000. Вимоги, принципи, цілі СУЯБ, сумісність з іншими стандартами, стандарти аудиторської роботи, відповідність законодавству. Принципи НАССР.

Процесно-орієнтована СУЯБ

Застосування циклу PDCA, Контекст організації, лідерство, політика і цілі, планування, документація, управління документами і записами, компетентність і обізнаність. Аудит для постійного покращення.

Практичне заняття по темі: Застосування циклу PDCA.

11.00 Вимоги ISO 22000, концепція НАССР

Практичне заняття по темі: «Вимоги стандарту»

13.30 Перерва на обід
14.30 Вимоги ISO/TS 22002-1 Програми передумови випуску безпечної харчової продукції.
16.45 Підбиття підсумків першого дня, обговорення питань.

 

 День другий:

 

9.00 Компетентність аудитора

Аудити: Поняття, принципи та види

Планування аудиту. Ролі та відповідальності. Практики проведення нарад.

Підготовка до аудиту:

Аналіз документації, план аудиту, робочі документи

Практичне заняття по темі: Запитальник по аудиту.

Практичне заняття по темі: Свідчення аудиту/ланцюжок аудиту.

13.00 Перерва на обід
14.00 Практичне заняття по темі: Рольова гра «Аудит» (інспекція виробництва, виявлення невідповідностей).

Звіт про аудит, написання коригуючих дій.

15.30 Підбиття підсумків, обговорення.
15.45 Заключне тестування